Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.08.2014 13:57 - Откъси от дневника на едно дете
Автор: selamjeni Категория: Лични дневници   
Прочетен: 621 Коментари: 0 Гласове:
2



 Мисията на педагога се превърна в една от най-трудните в света. Защитата на децата срещу безнравствеността и други социални проблеми са станали въпроси, които изискват  страхотен баланс в личността на педагога, за да бъде в състояние да поддържа децата и да се създаде успешна връзка с тях. Тази връзка служи като магнит който  привлича към  добрите нрави и ги пази от неморалността и падението. Това е принципът  който трябва да следваме при възпитанието. Намръщването трябва да бъде образователното наказание, което трябва да се използва разумно и само тогава, когато е необходимо. Ведрото лице и усмивката укрепва връзката между възпитател и детето, докато намръщването кара детето да не харесва неговия родител и отслабва тяхната взаимна любов. Умар бин Ал-Хаттаб, Аллах да е доволен от него, казал: "Човек трябва да бъде като едно младо момче, сред децата си, но когато той е необходим като възрастен човек, той трябва да бъде такъв." Смисълът е, че усмивката и добро отношение към децата най-добрият начин да ги води, при условие че това не уронва авторитета на родителя.

 Чувството за хумор помага на децата да се отърсят от чувството на гняв и срам. Това допринася за щастието в къщата и топлина в сърцето,носи на детето  чувство на безопасност, което е особено важно.
Добър растеж: Проучвания на немските психиатри доказали, че смехът от дъното на сърцето има дълбоко влияние върху растежа на детето по време на ранните му години. Въз основа на резултатите от тези изследвания, психиатри потвърдили, че смехът е толкова важен, колкото и храната и че  дете, което се смее много- расте добре.
Образователни постижения: Психиатрите подчертават положителното влияние на усмивка в образователния процес. Те казват, че децата забавлявйки се създават психологическа среда, пълна с щастие и удовлетворение, а това освобождава умствените способности т.е  учат по-лесно. Това е така, защото радостта подготвя умствените способности да се разширяват и растат. Ако вашата усмивка извира от сърцето ви и изразява истинска любов и възхищение към детето  ще има по-добър психологически ефект.Така вие ще му осигурите щастливи спомени и силна любов към родителя.

Уважаеми читатели и възпитатели, това ни показва, че колкото един родител е по-весел, по-силна е  връзката му с децата, както и обратното. Аллах Всемогъщият казва (превод по смисъл): {И ако сте били груби [в речта] и груб в сърцето, те щяха да разотидат от вас.} [Коран 3: 159]
Не забравяйте да се усмихне на детето си, когато то влезе при вас ..., когато излизате от дома си ... когато то напуска къщата ... когато го посрещнете от училище ..., когато влизате при него  връщайки се от работа ... не забравяй да се усмихваш, и когато се събуди и му позволи да види усмивката ти, преди всичко друго. Когато го слагате в леглото, не забравяйте да се усмихвате и да го насърчавате  да мечтае. Усмихни се, когато го питате за грешките му, така че то  да се чувства в безопасност и да ви каже истината. Накрая, усмивката  имунизира децата ви срещу чувството на страх и тъга и превъръща връзката ви с тях в непрекъсната и успешна комуникация. В този случай, те ще се вслушват във вашите насоки. Те/децата/ никога няма и да си помислят да правят нещо което ви дразни, защото те не искат да губят и миг без сладката ви усмивка.

Izto4nik: http://www.islamweb.net/womane/nindex.php?page=readart&id=195466




Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: selamjeni
Категория: Други
Прочетен: 103215
Постинги: 43
Коментари: 34
Гласове: 63
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол