Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.09.2010 09:05 - АКО ОБЪРКАШ ДОЗАТА
Автор: selamjeni Категория: Други   
Прочетен: 916 Коментари: 1 Гласове:
2



Пътуваш на кораба „Земя” сред вълните на времето. Понякога губиш ориентация от бурите, които те отклоняват от вярната посока, но това е нормално, за да може да оцениш смисъла на краткото си пътуване. Пътуваш за остров „отвъдния живот” от който няма връщане. За да бъде успешно пътуването ти: Обърни внимание на сърцето си. То е двигателя на човека!
Не забравяй, че сърце пълно с обич към Аллах няма как да не произвежда дела!
Сърцето е променливо затова ти трябва да го поддържаш тъй като грехът започва от него, а извършването му е последен стадий! Не забравяй, че онова което взривява сърцето е ширка, след това идва всичко онова което намалява вярата. Старай се да пречистиш сърцето си, тъй като когато се пречисти поведението и обноските на човек стават рефлекс. Разумът е пазач на сърцето, ако нефса надделее над сърцето то става нещастно.Аллах е внушил на душата и вършенето на добро и вършенето на лошо.Ако човек наблегне и смачка лошото ще е от печелившите. Аллах казва: „..и внушихме на душата вършенето на добро и вършенето на лошо..” Знай мила, че нефсът е като един камион, в който има всичко-натоварен е с всичко-с който вървиш по стръмен път и ако не го контролираш и не натискаш спирачка ще те заведе в дъното на пропастта. Наистина мила в религията няма никакво насилие, но един път влезнеш ли в нея подлежиш на правилата. Знай, че всичко онова което човек има са инструменти за проява на вярата или безверието си в Аллах. Аллах е въоръжил човека със сетива за да може да се прояви на сцената на живота! Очи...уши...и т.н Не забравяй, че Аллах изпитва хората спрямо тяхната категория. Аллах няма да пита парализиран човек защо не е правил рукю. При Пратеника (с.а.с) идваха най-различни хора. На едни казваше: „Джихат заради Аллах” на други: „Грижи се за родителите си”.Постъпвал е така спрямо състоянието на човека. Затова трябва да внимаваш мила, ако объркаш дозата човек си заминава. Винаги разчитай на Аллах, защото Той НИКОГА няма да те изостави. Ако разчиташ на хората Аллах ги ангажира със земни неща и те тичайки по това и онова те изоставят! Мила, Коранът е като каталог с ясни роли, затова ти ще избереш своята! Зулейха или Мерием? Асие или жената Лют? Човекът на 21 век търси утеха и изход в земните блага. Ти не бъди само потребител и консуматор! Бъди като Фатима бинту Меруан-жената на Абдул Азиз. Когато той станал халиф и й казал да предаде всичкото си злато в хазната, за да не помислят хората, че той краде.
Ти на нейно място как би постъпила? Старай се да бъдеш като сахаба: когато Пратеника (с.а.с.) ги попита: ”-Кой ще занесе това писмо до Кисра?” и макар те да знаеха че ще им хвръкнат главите, всеки се блъскаше искаше да отиде! Знай мила, че неверниците нямат настойник, който да се застъпи за тях а ти имаш най-Прекрасният! Бъди съвременен мюсюлманин. Но съвременен ”М”, който живее исляма тук и сега! Тъй като ислямът е приложим на всички места и всички времена! Ислямът е предназначен за човека, който не се мени с времето и мястото по отношение на своята същност! Приятно пътуване и успешно завръщане! Ханифе Муса (това което научих от уроците по тасаввув във ВИИ)


Тагове:   объркаш,


Гласувай:
2



Следващ постинг
Предишен постинг

1. syrmaepon - "Бъди съвременен мюсюлма...
18.02.2011 11:27
"Бъди съвременен мюсюлманин.Тъй като ислямът е приложим на всички места и всички времена!Ислямът е предназначен за човека, който не се мени с времето ..."
Това малко ме обърква.Ислямът е припожим във всички времена или мюсюлманинът не трябва да се променя във времето? Човекът остава един и същ във времето или все пак времето го променя?
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: selamjeni
Категория: Други
Прочетен: 103288
Постинги: 43
Коментари: 34
Гласове: 63
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол